residential

Wandsworth Common

Client:   Private Client
Value:    Confidential
Status:  Completed 2010

This project in South-West London was a study into the maximization of useable space through the renovation and reconfiguration of an unmodernised period flat into a high specification pied-a-terre for a private client. Load bearing walls were removed to maximize natural light and allow existing circulation space to be incorporated into a large living and dining space. A ‘big-bed’ room houses a super-king size bed with super scale pull out storage drawer whilst a wet-room hides a barely there shower. The external deck is wrapped in a new rendered retaining wall with steps up to a raised planting bed and the main garden beyond.

Detail of bathroom

Living room

Kitchen

‘Big bed’ room

Wet room

Garden terrace and planting